luni, 22 iulie 2013

Dincolo de sentimente-exemplu de viata




Astazi nu am o postare tocmai plina de veselie si culoare asa cum v-am obisnuit de ceva vreme. Uneori viata este atat de nedreapta…mai ales in momente in care ingerasi de copii sunt luati de langa noi fara un motiv anume. Cu ceva vreme in urma am descoperit ca circula pe net o poveste de viata uluitoare despre dragostea de mama si pierderea unuia dintre cele mai frumoase daruri pe care le primim din partea vietii - copii .

Orice copil este o raza de soare care ne lumineaza viata si ar trebui sa apreciem fiecare clipa asa cum merita, la intensitate maxima. Fiind acaparati de rutina zilnica si de goana dupa diverse himere, uitam de adevaratul sens al vietii – sa fim iubiti, sa iubim, sa ii apreciem pe cei din jur si sa ramanem cu amintiri frumoase. Cu ce ramai la final de drum ? Va zic eu …in niciun ca cu masini, case si alte bunuri materiale. Tot ce conteaza sunt amintirile si sentimentele.

Desi nu le cunosc personal, am ramas foarte marcata cand am citit povestea Ludmilei, mamica pe care o apreciez pentru puterea care o are de a merge mai departe, si frumoasa Gloria, fiica ei – un ingeras de fetita, care din pacate si dintr-o nedreptate a sortii Dumnezeu a preferat sa o ia la el printre ingeri.

Nu va pot descrie sentimenele care m-au strafulgerat in momentul in care am citit postarile de pe blogul mamicii. Desi nu sunt inca mamica nu imi pot imagina cat de sfasietor poate fi sa iti pierzi comoara vietii, sa ramai fara cel mai de pret lucru si sa gasesti totusi puterea de a merge mai departe. Mi-e foarte greu sa ma exprim in cuvinte pentru ca in astfel de situatii nici cuvintele nu isi mai au sens…efectiv te simti inutil si neputincios. Nu stiu daca as avea puterea sa trec mai departe…poate in astfel de momente primim o putere divina care ne intareste si ne determina sa mergem mai departe de dragul persoanei pierdute.

Un vis frumos atat de fragil....care poate fi comparat cu o bula de sapun care s-a spulberat intr-o secunda.

Oameni buni, deschideti ochii larg si bucurati-va de ce aveti ! Nu mai alergati dupa himere, petreceti timp cu persoanele dragi si copiii vostri,  lasati-va sufletul sa se bucure de lucruri care chiar merita in viata !

Uneori mi-as dori sa opresc timpul si sa ma bucur mai mult de fiecare clipa, sa am alaturi oameni dragi si sa incerc sa profit de fiecare secunda inzecit.

Sa nu lasam timpul sa treaca pe langa noi nemilos si sa ne trezim la final de drum seci, transparenti si fara nici macar o bucurie in viata asta atat de fragila. Sa ne amintim ca viata are suisuri si coborasuri si poate azi avem ce ne dorim…dar maine putem sa fim jos…fara sa ne fi bucurat macar de o floare, un rasarit de soare, zambetul unui copil, un curcubeu si lista poate continua.

Desi nu le cunosc nici pe Ludmila, nici pe Gloria personal incerc sa inteleg prin ce trece mamica, ceea ce este imposibil de greu,  si macar prin cateva cuvinte sa imi exprim parerea de rau pentru micuta papusica si faptul ca suntem alaturi de ea. Sunt momente in viata cand astfel de evenimente parca ne trezesc la viata si ar trebuie sa ne uitam mai atenti in jur si….de ce nu sa ne bucuram de tot ce e in jur ?

Draga Ludmila, povestea voastra este foarte emotionanta si nu imi pot exprima parerea de rau pentru nefericirea voastra. Sunt convinsa ca micuta Gloria acolo de unde este sigur se gandeste la voi si va vegheaza. Atat tu cat si cei din familia voastra trebuie sa fiti puternici si sa mergeti mai departe de dragul Gloriei. Sunt lucruri in viata care se intampla fara sens…si acesta este unul dintre ele. Sincere condoleante si Dumnezeu sa aiba grija de voi, sa va dea putere sa treceti peste asta.

Cat poate fi de greu sa ne multumim cu lucruri care ne fac cu adevarat fericiti ? Ce s-a intamplat cu lumea in care traim ? De ce trebuie sa se intample astfel de lucruri triste ca sa revenim cu picioarelepe pamant ? Poate ca ne place sa ne lasam condusi de himere si lucruri lipsite de sens ?

Poate povestea Ludmilei si a Gloriei va va convinge ca viata reprezinta un dar pe care il primim la nastere si de care trebuie sa profitam la maxim. Detalii despre ce inseamna dragostea de mama, fericirea de a avea copii si bucuria de a trai viata purtat de sentimente si ganduri frumoase, dar si despre momentele mai putin placute la care viata ne supune gasiti pe blogul Ludmilei :


Haideti sa ne cream amintiri frumoase pentru viitor, sa ne bucuram de prezent si sa ne lasam condusi de sentimente pozitive !

Pe curand

Claudia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu