joi, 24 septembrie 2015

Am CURAJ sa alerg ♥♥



Salutare , oameni minunati :)

Asa cum am promis am revenit cu noutati despre evolutia noastra referitoare la programul CURAJ. Inca de la inceput trebuie sa subliniez ca este cea mai buna alergere pe care am facut-o. Pe langa faptul ca abia astept sa vina ziua in care merg la alergat, am parte de momente minunate alaturi de echipa mea, cum imi place sa ii numesc pe colegii mei.

Mi-am dat seama ca aceasta pasiune nu este legata doar de partea sportiva si miscare, este chiar un mod de viata, care iti aduce o groaza de satisfactii care te umplu de energie, ai parte de clipe frumoase alaturi de oameni dragi si te bucuri de frumusetea naturii.

Ador senzatia de dupa antrenament - efectiv sunt extrem de fresh, ma deconectez de rutina cotidiana, scap de toata energia negativa adunata peste zi si ma pot bucura de ceea ce imi place.

Eu zic ca evoluam destul de bine sub supravegherea Dianei. Suntem pe drumul corect. Treptat, dar sigur, obiectivele noastre prind contur si sunt extrem de sigura ca vom reusi.

Nu exista nu pot si nici nu am timp! 

Daca vrei , iti poti face timp ! Trebuie doar vointa si sa trecem la treaba! 


Pentru astazi am rugat-o pe antrenoarea noastra , Diana Amza, sa ne vorbeasca despre importanta echipamentului ales si sunt convinsa ca veti gasi sfaturi extrem de utile.

Iata care sunt recomandarile Dianei :

"Atunci cand vorbim despre echipamentul de alergare, cea mai importanta investitie merita facuta in pantofii de alergare. Alegerea unei perechi potrivite piciorului nostru poate face diferenta intre o alergare benefica pentru organism sau una care ne poate afecta sanatatea.

Din punctul meu de vedere, atunci cand alegem o pereche de pantofi de alergare merita sa avem in vedere 2 aspecte: pronatia piciorului nostru si marimea.

Pronatia reprezinta tipul de miscare pe care o face talpa piciorului atunci cand atinge solul si felul in care se distribuie greutatea de pe calcai, primul care intra in contact cu solul, spre interiorul talpii si apoi catre varf. Astfel exista trei tipuri de pronatie: normala, exagerata si insuficienta. Informatii despre cum putem identifica ce tip de picior avem si cum ne putem alege pantoful de alergare potrivit tipului nostru de pronatie pot fi gasite in acest 

Mic ghid pentru alegerea pantofilor de alergare (http://www.maraton.info.ro/pagina_print.php?id=258).

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este alegerea marimii potrivite. Deoarece in timpul alergarii picioarele se dilata, este indicat sa ne achizitionam o pereche de pantofi de alergare cu un numar mai mare decat marimea piciorului nostru.

In ceea ce priveste restul echipamentului de alergare, incepand de la pantaloni si pana la tricou, este bine sa optam pentru poliester ca material. Fata de bumbac, poliesterul lasa pielea sa respire, ajuta la reglarea temperaturii corpului, evapora transpiratia, se usuca mai repede si nu se ingreuneaza in alergare.

Acum ca se apropie iarna, solutia nu este sa ne oprim din alergare, ci sa o continuam si in sezonul rece pentru a ne cali organismul si a ne creste imunitatea. Este doar nevoie sa ne adaptam echipamentul la conditiile meteo de afara. In lumea alergatorilor exista o vorba “Nu exista vreme nepotrivita, exista doar echipament de alergare nepotrivit.”

In sezonul rece este important sa luam peste tricou o bluza usor larga pe corp din polar sau flece, iar aerul dintre cele doua straturi va avea efect termoizolant, si eventual o geaca din material rezistent la umezeala. Trebuie sa stim ca dupa primele 10 minute de alergare corpul nostru se va incalzi si va resimti o temperatura cu 10-15 grade mai mare decat afara. Atunci cand temperatura va scadea sub 0 grade Celsius este important sa ne acoperim extremitatile (capul, mainile) caci ele reprezinta zone prin care se poate pierde pana la 40% din caldura corpului.

Revenind la pantofii de alergare, iarna pe zapada sau gheata putem inlocui perechea uzuala de pantofi de pista/sosea cu perechea de trail running pentru o mai buna aderenta.

Alergare placuta!"


Si cum este absolut necesar sa stim cateva detalii si despre partea de suplimente si nutrienti, iata si recomandarea Andreei din partea Forever Living Products:

- Forever Freedom - combină Gelul Stabilizat de Aloe Vera cu gust plăcut de portocală, cu substanţe necesare menţinerii mobilităţii şi bunei funcţionări a articulaţiilor.

120 ml de Forever Freedom asigură cantităţile uzual recomandate pentru sulfatul de glucozamină (1500 mg), sulfatul de condroitină (1200 mg), plus 750 mg MSM şi 250 mg vitamina C.

În combinaţie, sulfatul de glucozamină şi sulfatul de condroitină, vitamina C şi MSM-ul constituie prima linie de apărare împotriva deteriorării articulaţiilor.

Sulfatul de glucozamină şi cel de condroitină sunt substanţe naturale ce contribuie la păstrarea structurii şi gradului de hidratare a cartilajelor, aceste “amortizoare de şocuri” ale organismului. De asemenea, aceste substanţe ajută la păstrarea vâscozităţii adecvate a lichidului lubrifiant din articulaţii, ceea ce permite glisarea liberă a unei suprafeţe deasupra alteia. Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, capacitatea de a produce substanţele necesare unui cartilaj sănătos scade, ceea ce duce la uzura articulaţiilor.



Aloe Heat Lotion - La sfârşitul unei zile lungi, istovitoare, un masaj calmant este totdeauna binevenit. Nu-ţi mai întinde muşchii decât pentru a pune mâna pe tubul de Aloe Heat Lotion!

Această emulsie cu efect emolient conţine agenţi cu puternic efect de încălzire locală, ce o recomandă drept  produsul ideal pentru masaj  în cazul suprasolicitării musculare, oboselii sau durerilor musculare. Aloe Heat Lotion posedă un pH echilibrat şi are acţiune lubrifiantă, fiind special  realizată pentru masaje cât mai relaxante. Capacitatea de penetrare în profunzime a gelului stabilizat de Aloe vera va contribui la îndepărtarea rapidă a durerii apărute ca urmare a tensiunilor musculare. Aloe Heat Lotion este foarte recomandată după efectuarea exerciţiilor fizice sau antrenamentelor intense.


Pe curand si aveti curaj sa alegeti ce este important pentru voi!

Claudia 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu